Menu

Jeugd

Welkom op onze Blue Birds informatiepagina voor de jeugd

Is uw kind (of ben jij) tussen de 5 en 17 jaar oud? Dan zit je helemaal goed bij deze jeugd informatiepagina van onze vereniging. Hier vind je onder andere informatie over onze vereniging, deze website en hoe je je kan aanmelden als nieuw lid van Blue Birds.


Onze vereniging

Honk- en Softbalvereniging Blue Birds bestaat sinds 1966 en speelt op een prachtig complex aan de Mekelweg 20 te Delft. Wij beschikken over een eigen trainingshal om de ontplooiing van vooral de jeugd zo optimaal mogelijk te maken. Honkbal is een echte zomersport. Het wedstrijdseizoen loopt van april tot oktober met een zomerstop tijdens de zomervakantie. Wedstrijden worden gespeeld in het weekend en één keer in de week wordt er getraind. Tevens beschikken wij over een aparte training voor onze pitchers. Van november tot maart wordt er bij Blue Birds in de eigen zaal getraind. Blue Birds is een vereniging waar spelplezier en gezelligheid voorop staan. Dat tekent de sfeer in de vereniging. Nieuwe leden zijn altijd welkom en kunnen eerst een aantal malen meetrainen, voordat zij besluiten lid te worden. Pas als je lid bent, kun je meespelen met wedstrijden.

Veiligheid

Honk- en softbal is een relatief veilige sport. We gebruiken goede bescherming zoals helmen, een tok voor de jongens en een catcherpak. Ook gebruiken we zachtere honkballen bij de jeugd. Er is in deze sport vrij weinig fysiek contact wat de kans op blessures verkleint. Naast de fysieke veiligheid vinden we het bij Blue Birds vooral belangrijk dat kinderen zich in onze vereniging veilig voelen. Blue Birds streeft ernaar ieder kind, ongeacht leeftijd, afkomst of niveau een vertrouwd, gewaardeerd en veilig gevoel in de vereniging te bieden. De rol van ouders hierin is onmisbaar en daarom worden ouders bij Blue Birds intensief betrokken en geïnformeerd.

Kleding en materiaal

Voor nieuwe jeugd heeft onze vereniging altijd een leenhandschoen beschikbaar. Het enige dat nodig is om te beginnen bij Blue Birds zijn veld- en zaalschoenen en sportkleding. Als je lid bent van Blue Birds en wedstrijden gaat spelen, is een uniform clubtenue verplicht. Op het prikbord vermeld wanneer de "pakken-pasdag" plaatsvindt. Via Blue Birds kan op deze avond een clubtenue besteld worden. Ook wordt er via het prikbord op de website (zie handige links verderop in dit hoofdstuk) kleding te koop aangeboden.

Onze clubkleding ziet er als volgt uit:


Door de vereniging beschikbaar gesteld, maar ook eventueel zelf aan te schaffen: - een blauwe helm
- een knuppel
- Softbal: een masker voor infield spelers

Ook kun je eventueel een Blue Birds Royal Blue Hoodie, windjack en een Blue Birds Honkbaljas aanschaffen.

Handige links:

Blue Birds: www.bluebirds.nl
KNBSB - Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond: www.knbsb.nl/
SSK- Leverancier van Honkbal en Softbal materialen, uniformen: www.sskeurope.com/
Covee - Voor alle honk/softbalmaterialen, basketball en MLB artikelen http://baseball.covee.nl/
Forelle Sport - Voor honk- en softbalmaterialen http://www.forelle.com

BELANGRIJK:
Download de Sportlink app voor geplande wedstrijden, uitslagen, etc!

Teams

Bij Blue Birds beschikken wij over de volgende teams:

Naam team: Leeftijd: Doelgroep: Aantal spelers:
Beeball Rookies 5 t/m 8 Jongens en meisjes Minimaal 4, maximaal 6
Beeball Majors 7 t/m 12 Jongens en meisjes Minimaal 6, maximaal 9
Pupillen Softbal 8 t/m 12 Meisjes Minimaal 9, maximaal 12
Pupillen Honkbal 8 t/m 12 Jongens en meisjes Minimaal 9, maximaal 12
Aspiranten Softbal 13 t/m 15 Meisjes Minimaal 9, maximaal 12
Aspiranten Honkbal 13 t/m 15 Jongens Minimaal 9, maximaal 12
Junioren Softbal 16 t/m 21 Meisjes Minimaal 9, maximaal 12
Junioren Honkbal 16 t/m 21 Jongens Minimaal 9, maximaal 12

Teamopbouw bij de jeugd

Beeball Rookie League is een superleuk honkbalspel dat we spelen met jongens en meisjes van 5 tot en met 8 jaar. Vanuit daar stroom je door naar de Beeball Major League. Hier spelen jongens en meiden van 7 tot en met 12 jaar. Blue Birds heeft meerdere pupillenteams voor jongens en meisjes van 9 tot en met 12 jaar. We hebben een apart meisjesteam dat softbalt, maar natuurlijk kun je als meisje ook honkbal blijven spelen. Tevens hebben we meerdere aspiranten teams met jongens (honkbal) en meiden (softbal). Je bent aspirant als je tussen de 13 tot en met 15 jaar oud bent. Bij onze junioren spelen de oudste jongens en meiden (vanaf 16 jaar tot 21 jaar).

Meer weten over spelregels? Klik dan hier voor de regels van Beeball en/of hier voor die van Honkbal.

Site-uitleg

> Via het prikbord worden o.a. evenementen gedeeld, mededelingen gedaan over de status van het veld en tevens zijn hier oproepjes te vinden (bijvoorbeeld aangeboden kleding).
> Informatie over teams met daarbij een teamfoto vind je hier.
> Op de downloadpagina is veel informatie te vinden, waaronder de veldindeling, het aanmeldformulier voor Blue Birds, informatie over de incasso en het incassoformulier zelf.
> Via onze contactpagina zijn onze contactgegevens te vinden.
> Abonneren: Een van de functies van de website is abonneren op wedstrijdinformatie per team of voor meerdere teams. Je kunt ook aangeven of je op de hoogte wilt blijven van wijzigingen op het prikbord. Via de instellingen pagina is het mogelijk om je email attendering op te geven.

Bezwaar media

Onze vereniging Blue Birds heeft een website en een Facebookpagina. Op de website is algemene informatie over onze vereniging, berichten over de teams en foto's van bijzondere activiteiten op de velden te vinden. Op de Facebookpagina worden korte berichtjes geplaatst van activiteiten die op het veld hebben plaatsgevonden, vergezeld van enkele foto's.
In de Wet bescherming persoonsgegevens staat dat zonder uitdrukkelijke toestemming van de ouders geen foto's online geplaatst mogen worden. Om de reden vragen wij ouders/verzorgers bezwaar aan te geven door middel van het verzenden van een email en/of een briefje als men bezwaar heeft tegen het plaatsen van foto's op onze website en Facebookpagina en andere vormen van social media. Mocht er onverhoopt, tegen de wens van ouders in, toch beeldmateriaal van hun kind op onze site te vinden zijn, dan zullen wij dit uiteraard zo spoedig mogelijk verwijderen.

Vragen en/of opmerkingen

Mail of bel ons gerust. De contactgegevens van de jeugdcommissie zijn te vinden op de contactpagina van Blue Birds.
Krista van Meijgaarden, Ramon Smits, Cindy Lake en Monique van Tilburg jeugd@bluebirds.nl

Deze pagina in bijgewerkt op 7 januari 2017