Menu

Jeugd Nieuws

Spetterend jeugdkamp Blue Birds

Afgelopen weekend was de honk- en softbaljeugd van de Blue Birds in recordaantallen present tijdens het tweedaagse kamp. Dat betekende veel sport en spel onder het toeziend oog van een uitbundige zon.
Een kleine honderd jongens en meiden hadden zich zaterdagmiddag bepakt, bezakt en ingesmeerd met factor 30 verzameld op het terrein langs de Kruithuisweg. Voor de jongste jeugd tot 12 jaar waren er gezellige spelletjes met onder meer een stormbaan en levensgrote bubbleballen. De brandslang ging toen al aan, omdat de temperatuur de 30 graden aantikte. De slidingbaan bleek vervolgens geen overbodige luxe. Op een groot zeil met water en zeep kon de jeugd volop oefenen aan hun slidingskills. Ondertussen ging de jeugd tot 16 jaar buurten bij de buren in de TU-wijk voor een survivalmiddag.

Nachttoernooi

Dat de Blue Birds een van de gezelligste honk- en softbalverenigingen van Nederland is, bleek tijdens de drukbezochte barbecue. En omdat een kamp geen kamp is zonder nachtactiviteit, stond er nog een nachttoernooi op het programma. Tot in de kleine uurtjes verliet de ene na de andere bal de knuppel richting achterveld.

Clinic

Veel tijd om te slapen was er niet, want de volgende ochtend stond honkballegende Percy Isenia op het veld voor een clinic. Met hulp van de mannen van Heren 1 kon de jeugd werken aan hun techniek. Hoe je de perfecte vangbal maakt, of hoe je de grootste kans maakt om een homerun te slaan. Omdat het honk- en softbalseizoen nog wel even doorgaat, zal de komende weekenden blijken in hoeverre de jongens en meiden het geleerde in de praktijk weten te brengen!

Op de website van Olaf Tompot (HIER) vind je een uitgebreid fotoverslag! Overige foto's komen via de coaches. Alle vrijwilligers die dit weekend mogelijk hebben gemaakt: hartelijk dank! Wil je naar aanleiding van het kamp vriend worden, dan kan dat voor de speciale jeugdkamp aanbieding van 25 euro. Je krijgt een vrienden-keycord, en hangt dan een jaar lang in de hall of fame in de kantine. Wil je liever de exclusieve pin en sleutelhanger dan kun je ook voor 50 euro vriend worden uiteraard. Meld je aan als vriend bij jeugd@bluebirds.nl.


Nieuwsbrief februari Jeugdcommissie

De jeugdcommissie heeft niet stil gezeten deze winter. De nieuwe nieuwsbrief is gemaild via het mailadres dat bij Blue Birds bekend is. Heb je deze niet ontvangen? dan kan je een email sturen naar de jeugdcommissie. Je kan de nieuwsbrief ook hier downloaden.

Nieuwsbrief september Jeugdcommissie

De jeugdcommissie heeft het seizoen er op zitten. Een mooi moment om iedereen weer te laten weten wat we eigenlijk allemaal gedaan hebben en zeker ook nog gaan doen in de komende tijd. Onze tweede nieuwsbrief is gemaild via het mailadres dat bij Blue Birds bekend is. Heb je deze niet ontvangen? dan kan je een email sturen naar de jeugdcommissie. Je kan de nieuwsbrief ook hier downloaden.

Nieuwsbrief Jeugdcommissie

De jeugdcommissie heeft de eerste helft van het seizoen er op zitten. Een mooi moment om iedereen te laten weten wat we eigenlijk allemaal gedaan hebben en zeker ook nog gaan doen in het tweede deel van seizoen 2016. Onze eerste nieuwsbrief is gemaild via het mailadres dat bij Blue Birds bekend is. Deze is ook hier te downloaden. Namens de jeugdcommissie in ieder geval een fijne zomervakantie gewenst.

Blue Bids Jeugdleden timmeren actief aan de weg!

Dat de leden van Blue Birds heel actief en ondernemend zijn, dat kunnen we elk weekend op de velden zien! Naast de competitiewedstrijden en trainingen zijn er ook een aantal jeugdleden in de regio actief. Graag geven we jullie een "kijkje in de keuken". Als je op de foto klikt, is er ook nog achtergrondinformatie beschikbaar.


Dit zijn Anna de Groot, Jip van Swieten, Willemijn Vissers (Softbal Junioren) en Shalendra Lake (Softbal Aspiranten). Ze spelen in de Blue Angels Futures. Dit is een team met meiden van verenigingen uit de regio. Ook zijn ze geselecteerd voor de Little League. Op 14 mei spelen de Little League de eerste 2 wedstrijden van het EK in Almere. Op 18 juni hebben ze de volgende wedstrijden en 19 juni staan ze dan hopelijk in de finale! Shalendra speelt daar mee met de Littles en Anna, Willemijn en Jip spelen mee met de Juniors.

Meer lezen? . . . klik hier.

Media